Már csak ennyit kell aludni:
29

Rólunk

16. Győrkőcfesztivál

Győr, 2023. június 30 - július 2.

A Vaskakas Bábszínház társulata 2023. június 30 - július 2. között a 16. Győrkőcfesztivál megszervezésére készül. 

A fesztivál koncepciója változatlan: a cél, hogy egy hétvégére játszótérré változzon Győr egész belvárosa.

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is tematikusan, művészeti áganként helyezzük el a fesztivál programjait a belváros területén (Széchenyi tér, Kazinczy utca, Bécsi kapu tér, Vársétány, Várágyúk, Rába kettős híd, Radó-sziget). 

A fontosnak tartjuk, hogy a Győrkőc, amely mára 35-40 ezer egyéni látogatójával Közép-Európa legnagyobb gyerekfesztiváljává vált, megőrizze művészeti fesztivál jellegét, éppen ezért a háromnapos rendezvénysorozat „tömegjátékai” esetében is fontos szempont az egyediség és a művészi minőség. Hogy a fesztivál jó úton jár e törekvésével, kiválóan jelzik a díjaik: a Magyar Fesztivál Szövetség három egymást követő alkalommal ítélte oda a Győrkőcnek a kiváló művészeti fesztivál védjegyet; az Európai Fesztivál Szövetség két egymás utáni alkalommal helyezte a Győrkőcöt a minősített európai fesztiválok közé; a Magyar Turizmus Ügynökség döntése értelmében pedig a fesztivál büszkén viseli a „Nyugat-Dunántúl kiemelt turisztikai rendezvénye” pecsétet.

A Győrkőc mottója továbbra is: „10 helyszínen 1000 program, zsebpénz nem kell, mert ingyen van” – vagyis a Győrkőcfesztivál minden, Győrbe látogató, győrkőckarszalagot kiváltó 14 év alatti gyerek számára ingyenes. Ez az ingyenesség természetesen nem valósulhatna meg a fesztivál nagylelkű támogatói nélkül. A programsorozat főtámogatója Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, amely jelentős anyagi és infrastrukturális segítséget egyaránt nyújt a szervezőknek. Számos győri és Győr környéki vállalkozó támogatását is élvezzük – nélkülük a fesztivál nem lehetne az, ami. 

A Győrkőcfesztivált egész Győr, sőt a régió is magáénak érzi, ezt nem csak a helyi vállalkozók támogatása jelzi, hanem a több mint egy tucat együttműködő szakmai partner (a Rómer Múzeumtól a Pannonhalmi Főapátságig) és a több száz önkéntes segítő jelenléte.


Díjak

Europe for Festivals

2015-2016
2017-2018

 

Kiváló művészeti fesztivál

2011

2014

2017

 

Városmarketing díj

2015

2016

Nyugat-Dunántúl kiemelt rendezvénye

2014