"A Győrkőc a város egyik védjegye"

Rechnitzer Jánossal, a Széchenyi István Egyetem egyetemi tanárával beszélgetett a Kisalföld munkatársa az egyetemi jubileumról, a város előtt álló kihívásokról. 

A Professzor úr a Győrkőcfesztiválról is említést tett az interjúban: "Csodálatos fesztivál, amit megálmodtak Kocsis Roziék a Vaskakasban. Szurkolok azért, hogy idén folytatódhasson ez a színes, hangulatos sikertörténet a kicsik és az örökifjú szüleik örömére. A Győrkőc idején mindenhol elfogynak a szabad szobák a szálláshelyeken, s ez nagybetűs ünnep a helyi vendéglátósoknak is. Olyan rendezvény, amelynek saját, jól bejáratott arca van, vonzza a más régióból érkező családokat, de sokan jönnek a gyerekek birodalmába Szlovákiából és Ausztriából is. A Győrkőc azért kulcsjelentőségű a turizmus szempontjából, mert ilyenkor sokan alakítanak ki érzelmi kötődést a várossal, akiket aztán visszatérő vendégekként köszönthetünk majd újra."

A teljes beszélgetés itt érhető el: https://www.kisalfold.hu/helyi-kozelet/2022/03/mindig-hazater-a-folyok-varosaba-interju-rechnitzer-janossal