177

Győrkőc programok az ökotudatosság jegyében

Példaértékű az a segítség, amit folyamatosan kapunk a 12. Győrkőcfesztivál előkészületei során. Olyan nagy számban jelentkeznek a horgoló tündérek az ökohelyszínünk virágoskertjébe horgolt körökkel, hogy az elkészült munkák száma már meghaladja az 500-at is. A Fess utca régészeti helyszínére is gyűlnek a régi kulcsok, fémtárgyak, forgalomból kivont érmék. A Vers-Játszó-Térre győri kulturális intézményektől kapunk kölcsön régi írógépeket.

Most éppen harisnyagyűjtést  indítottunk, hogy a SzÖSz Műhellyel közösen a Vársétányon Rugalmas Hurokteret alakítsunk ki: a harisnyák rugalmassága segítségével egy pihenő-játszóteret, amelyben a gyerekek megpróbálhatnak mozogni, ugrálni, táncolni, egymás mozdulatait irányítani vagy éppen a kisebb gyerekeket ringatni.

Ezeknél az aktivitásoknál fontos számunkra a környezettudatosság is: ami számotokra már feleslegesnek tűnő, haszontalan holmi lehet, abból mi még remek játékokat találunk ki a gyerkőcök számára.

Nagyon köszönjük a folyamatos felajánlásokat! A ti közreműködésetekkel lehet a Győrkőc tizenkettedszer is a gyerekek kedvence. Továbbra is örülünk minden újabb horgolt körnek, és aki talál otthon feleslegessé vált kisebb fémtárgyakat (kulcsot, övcsatot, pénzérméket, csapágygolyókat, csavarokat, anyákat, stb.)  vagy még nem dobta ki elhasználódott harisnyáit sem, megköszönjük, ha eljuttatja hozzánk a Vaskakas Bábszínházba.

Címünk: 9022 Győr, Czuczor Gergely u.17.