2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Muzsikáló tér

11.00 Hangszersimogató

14.00 Belvárosi Betyárok koncert

16.00 Jazz Játszótér – Dés András és zenekara

Hangszersimogató
A Hangszersimogató mottója: "A zene a kiapadhatatlan öröm forrása!" A Hangszersimogató egy szabad zenei foglalkozás gyerekeknek és szüleiknek egyaránt!
Zenélnek:
Bársony Bálint - szoprán és tenorszaxofon, furulyák, gitár, ének
Korzenszky Klára - ének, gyermekpszichológus, a foglalkozás vezetője
Rieger Attila - elektromos és akusztikus gitárok
Elek Norbert - zongora
Tar Gergely - egzotikus ütőhangszerek, afrikai dobok, csörgők, csengettyűk
Közreműködik:
Máthé László - basszusgitár, nagybőgő
Végh Balázs - dob

Belvárosi Betyárok
Megzenésített mondókák, közös éneklés, hangszerismertető és a Fejforgató című lemezük különleges világa várja a kicsiket. A koncerten sok lesz a játék és az olyan történet, amelyben magukra ismernek a gyerekek és a szülők is. Ez a Belvárosi Betyárok dalainak legnagyobb varázsa, egyszerre szólnak kicsikhez és nagyokhoz is. 
Belvárosi Betyárok: Váray László, Valastyán Tamás

 Jazz Játszótér
A jazzjátszótéren nincs hinta, nincs csúszda, nincs mászóka és nincs homokozó. Hogy akkor mivel lehet ott játszani? Gondolatokkal, érzésekkel és mindenekelőtt: hangokkal meg ritmusokkal. No és persze egymással, ahogy arra Dés András, Bacsó Kristóf és Fenyvesi Márton mutat példát.
Mert számukra a közös rögtönzés, mint minden igazán komoly játék, elsősorban a figyelemről és az odafigyelésről szól. A három nagyszerű muzsikus együtt találja ki a gyerekekkel a rögtönzések témáját és együtt építik fel a zenét. Ahogy Dés András fogalmaz: „A gyerekekkel való közös játék, improvizálás arról szól, hogy mi, a jazz-zenészek, és a gyerekek kölcsönösen adjunk egymásnak valamit. Ők a frissességet, az előítélettől mentes nyitottságot, a játék felhőtlen élvezetét, mi meg azt, amit megtanultunk arról, hogy miként lehet mindezt átültetni a zenébe – dallammá, harmóniává, ritmussá tenni. Hogy miként tanultunk meg figyelni egymásra, élvezni, szeretni és tisztelni egymás játékát.”
Közreműködik:
Bacsó Kristóf (szaxofon)
Fenyvesi Márton (gitár)
Mesél és ütőhangszeren játszik: Dés András

Kezdés: 
2018. július 08, vasárnap - 10:00 - 18:00