2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Muzsikáló tér

11.00 Handpan koncert és bemutató

15.00 A Búgócsiga Zenede interaktív gyerekkoncertje, nem csak gyerekeknek

17.00 Leskowsky hangszerbemutató

18.30 Juan Carlos Solier, azaz Ccori Tijeras, a perui ollós táncos táncbemutatója és tánctanítás

Handpan koncert és bemutató
Egyszer volt, hol nem volt, hogy hínárhajú Patrik. Szélessávú barangolásai során találkozott egy teknőspáncélforma teremtménnyel, amiről hamarosan kiderült, hogy szépen csengő-bongó hangszer. Üstöllst megtanult, firnyékos szólamokat és fülbemászó dallamokat játszani rajta. A csalogató dallamokhoz csatlakozott húrvirtuóz Toma, és szaporakezű Áron. Azóta együtt muzsikának kicsik és nagyok örömére. A Győrkőcfesztiválon saját szerzeményeket és néhány gyerekdalt is eljátszanak, valamint lehetőség lesz e csodateknő kipróbálására is.

A Búgócsiga Zenede interaktív gyerekkoncertje, nem csak gyerekeknek
Saját feldolgozásban, egyedi hangzással játszik el a zenekar ismert gyermekdalokat, népdalokat, mondókákat, kiszámolókat évszaknak, ünnepnek, felkérésnek megfelelően a gyerekek és felnőttek bevonásával, megtornáztatásával, megnevettetésével, megénekeltetésével, megtapsoltatásával. A koncert során hangszerbemutatóra, zenés történetekre, megzenésített versekre, saját dalokra is sor kerül. A zenekar 2007-ben fiatal zeneakadémistákból alakult, azóta rendszeresen fellép a Müpa vasárnapi Cifra Palota alkalmain, és már több alkalommal zenélt országszerte különböző gyerekrendezvényeken, most a híres Győrkőcfesztiválon.

Leskowsky Hangszerbemutató
Utazás a különleges hangszerek világában
Magyar népi hangszerek, kísérleti hangszerek, különleges hangkeltő eszközök szólalnak meg a zenés előadás során. A közönség megismerheti a hozzájuk kapcsolódó hiedelmeket, szokásokat, történeteket szórakoztató, interaktív formában Szilágyi Áron vezetésével.

Juan Carlos Solier, azaz Ccori Tijeras, a perui ollós táncos táncbemutatója és tánctanítás 
A perui Andokban létezik egy misztikus harcos indián tánc, ahol a táncos a mozdulatain keresztül képes beszélni a természettel: a hegyekkel, a folyókkal, az állatokkal, a széllel, a csillagokkal. Az ott élő indiánok meghallják természet válaszát is, mivel az andoki kultúrában minden él, és lehet velük beszélgetni. Nemcsak szavakkal, hanem táncmozdulatokkal és egy ollóhoz nagyon hasonló hangszerrel, ami a Föld szívhangjához hasonlít. Juan Carlos Solier, kinek táncos neve neve Ccori Tijeras (Arany Olló) a messzi Peruból, egy eldugott, nagyon magasan fekvő, varázslatos andoki városból, Huancavelicából érkezett. Kisgyermekkorától kezdve tanulta ezt a táncot édesapjától, nagypapájától, hiszen a tánctudás apáról fiúra száll. Tánca a világörökség része, akrobatikus harcos tánc, ahol minden mozdulatban titok rejlik, és amire válaszolnak a madarak, a felhők és a fák is.

Kezdés: 
2018. július 07, szombat - 10:00 - 20:00
2018. július 07, szombat - 10:00 - 20:00