2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Győrkőcfalu - Meserend

11.00 Pályi János: Vitéz László
13.00 Kabóca Bábszínház: Kodzsugukila, a boszorkány
15.00 MárkusZínház: Laci királyfi
17.00 Langaléta Garabonciások: Vásári komédiák

Pályi János: Vitéz László 
A tradicionális vásári bábjátékban pirossipkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát a halált is. Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték, melyet vásári mutatványok előznek meg. Még az is kiderülhet, hogy a közönség soraiban zsonglőrtehetségű gyerekek foglalnak helyet.
Az előadásban nyújtott alakításáért Pályi János számos nemzetközi és hazai fesztiválon a legjobb bábjátékos díját nyerte el.
“Pályi János pedig a legkiválóbb bábszínészek közé tartozik. Vitéz László-játéka azért reveláció, mert miközben gondosan megőrzi az eredetit, tovább is építi a saját szája ízének megfelelően.”Bóta Gábor kritikus
Tervező: Majoros Gyula Blattner Géza-díjas
Rendező: Kovács Ildikó Blattner Géza-díjas
Játssza: Pályi János Blattner Géza-díjas

Kabóca Bábszínház: Kodzsugukila, a boszorkány
Dzséli, a varázsló zenész repít bennünket Afrikába, annak is a legkülönlegesebb szegletébe: saját kunyhójába. Zenélés közben meséli el Kaili és Szandzsi történetét, amely során megismerünk egy bátor ugróegeret, egy kecses antilopot és a könyörtelen Kodzsugukila boszorkányt. A mese során minden csoda valóra válhat, így még az is lehetséges, hogy maguk a dobok is beszélnek. 
Műhelymunkák: Benkő Krisztina, Kerekes Péter, Zsida Ágnes
Technika: Bálint Benedek, Boros Zoltán
Író: Sándor Anna
Zeneszerző: Danny Bain
Tervező: Bodnár Enikő
Rendező: Szántó Viktória

MárkusZínház: : Laci királyfi
Benedek Elek nyomán
A kicsi Laci királyfi hirtelen dühében elkívánja nővéreit a Föld alá. Hiába bánja, muszáj utána menjen a három leánynak, s a vándorúton megküzd a három sárkánnyal. Csakis a kígyókirálylány varázsingével, varázskardjával győzedelmeskedhet, s így a végén élete párját is megtalálja.
Ajánljuk gyerekeknek és az őket kísérő felnőtteknek, 45 percben

17.00 Langaléta Garabonciások: Vásári komédiák
Langaléta Garabonciások  sok éve járják már az országot-világot gólyalábaikon, s ejtik ámulatba a tisztelt „kurtalábú” publikumot.
Vásári komédiáinkat nem csak a hazai fesztiváljaink (nyírbátori Szárnyas Sárkány Hete, Mesterségek Ünnepe, Egri Várjátékok, Diósgyőri Várjátékok, Budapesti Tavaszi Fesztivál), de Európa számos más városa is (Berlin, Bernau, Bern, Prága, Ljubljana, Lublin Gyergyószentmiklós, Ulm, Koppenhága, Udine) élvezhette már.
Együttesünk négy tagot számlál. Eszközeink óriásbábok, mímesjátékok, hangos muzsikálások, s ravasz szófacsarások. A szabadtéri fesztiválok elmaradhatatlan színfoltja a gólyalábas alakoskodók játéka. A közönség közé vegyülnek, megviccelik a köszönséget: kicsiket és nagyokat a játékokba, tréfás vetélkedőkbe bevonva teremtenek feledhetetlen hangulatot.

 

Kezdés: 
2018. július 08, vasárnap - 10:00 - 18:00