Élményműhely a Győrkőcfesztiválon

FELFEDEZÉS – JÁTÉK – MŰVÉSZET – TUDOMÁNY – INNOVÁCIÓ – VÁLLALKOZÓ SZELLEM – DESIGN:  ÉlményMűhely a GYŐRKŐC FESZTIVÁLON

A műhely során egy több méter magasságú óriásfraktált, egy úgynevezett Sierpinski tetraédert építenünk fel a Magyarországon az ÉlményMűhely által használt, koreai 4Dframe készlettel. Miközben épül a fraktálgigász, a résztvevők további elmés szerkezetek megépítésén is dolgozhatnak. A kreativitásnak és fantáziának semmi sem szabhat határt!

Az ÉlményMűhely legújabb eszközei a térbeli szimmetriák játékos felfedezésében, és az egyéni fantázia szabad kibontakoztatásában is fantasztikus lehetőségeket kínálnak. Gyere és próbáld ki a koreai 4Dframe modellező eszközt New York-i Matematikai Múzeum sztárkészletét az ITSPHUN-t!

Ha vonz az ismeretlen, akkor a LUX éppen Neked való! A LUX-készlet futurisztikus moduljainak segítségével a geometriai, kémiai, fizikai és biológiai modellektől kezdve a kortárs építészet és formatervezés világának komplex mérnöki szerkezetein át megépíthető bármi: legyen az egy fullerén molekula, egy birodalmi lépegető a Csillagok Háborújából vagy egy egyéni tervezésű úszó város.

A Jomili készletet Victor Vasarely festőművész művei és alkotói eljárásai ihlették. Számtalan kép, vizuális illúzió és térbeli alkotás hozható létre a készlet nyolcféle, különbözőképpen megfestett kocka és hasáb ele-meiből. A játék fejleszti a motorikus és kognitív képességeket, a kézügyességet, a térlátást, a kreativitást, a logikát.

A dán JOVO a legfurfangosabb kis építők legjobb barátja, az ÉlményMűhely események minden korosztályban kedvelt darabja.
 

ÉlményMűhely Poliuniverzum Saxon Szász János feltalálóval és Dárdai Zsuzsa művészetkritikussal
A polidimenzionális síkfestészet geometrikus alapelemeit felhasználó és továbbfejlesztő játékcsaláddal újszerű művészeti látásmódot viszünk az óvodákba, iskolákba és az emberek mindennapjaiba. A POLIUNIVERZUM játékcsalád, és egyben készségfejlesztő eszköz segítségével megláthatjuk a természet organizmusaiban - vagy akár az emberi társadalom infrastrukturális növekedésében fellelhető összefüggéseket a nagy, a kicsi és a még kisebb között, miközben megtaláljuk valóságos helyünket a valóságos világmindenségben. Ez az újszerű játékcsalád ugyanakkor nemcsak készséget fejleszt, nemcsak vizuális-esztétikai élményt nyújt, hanem a tudományos világképet is tágítja, mivel egy különleges matematikai arányrendszeren, a léptékváltásos szimmetrián alapul. Útkeresés a mikro- és a makrovilágokat összekötő hálózatban, megpihenés a tizenhat-hatvannégy-kettőszázötvenhat stb. lábú dimenziószéken, lépésről-lépésre a Dimenziósakk mezőin: kalandozás Saxon PoliUniverzumában...

 

Kezdés: 
2019. július 06, szombat - 10:00 - 20:00
2019. július 07, vasárnap - 10:00 - 18:00