Muzsikáló megnyitó

Szalóki Ági gyerekkoncertje; Juan Carlos Solier a perui táncos bemutatója;  Bogárbál - a Makám zenekar koncertje az NKA támogatásával; Három egész napon át - a Csurgó zenekar koncertje;  Paradicsomleves betűtésztával - a Vaskakas Bábszínház koncertje; kb. 22 órakor Kulcsátadó ceremónia - Borkai Zsolt polgármester úrral és Tűzijáték

Szalóki Ági gyerekkoncertje
A népszerű énekesnő a legjobb és sokak által ismert lemezein is hallható - Körforgás, Téli-nyári laboda, Cipity Lőrinc – dalai gyerekeknek és gyermek lelkű felnőtteknek.

Ccori Tijeras, a perui ollós táncos
A perui Andokban létezik egy misztikus harcos indián tánc, ahol a táncos a mozdulatain keresztül képes beszélni a természettel: a hegyekkel, a folyókkal, az állatokkal, a széllel, a csillagokkal. Az ott élő indiánok meghallják természet válaszát is, mivel az andoki kultúrában minden él, és lehet velük beszélgetni. Nemcsak szavakkal, hanem táncmozdulatokkal és egy ollóhoz nagyon hasonló hangszerrel, ami a Föld szívhangjához hasonlít. Juan Carlos Solier, kinek táncos neve neve Ccori Tijeras (Arany Olló) a messzi Peruból, egy eldugott, nagyon magasan fekvő, varázslatos andoki városból, Huancavelicából érkezett. Kisgyermekkorától kezdve tanulta ezt a táncot édesapjától, nagypapájától, hiszen a tánctudás apáról fiúra száll, ő maga is tanítja ezt gyerekeknek.Tánca a világörökség része, akrobatikus harcos tánc, ahol minden mozdulatban titok rejlik, és amire válaszolnak a madarak, a felhők és a fák is.

BOGÁRBÁL – a Makám Zenekar gyerekkoncertje
A műsor tematikája az állatvilág és az ember, különösen a gyermekek  kapcsolata. A műsor játékos formában igyekszik közel hozni a mai városi gyermekekhez a természetet, az erdőt, mezőt, tavat, folyót, s a benne élő állatokat. A dalok nem csak a gyerekeket szólítják meg, kicsit, nagyot, öreget egyaránt hív, kik játékos kedvüket megőrizték. Hallunk a százlábú születéséről, a karikás szemű nyúl rémálmairól, egy álmedve téli settenkedéseiről, a csigabigák tavaszi báljának vendégseregéről, a kabócáról, aki nem szeretett tanulni és még a "ma született" aligátor gyerkőcre leselkedő veszélyekről is. Akinek ez sem elég, azzal kimegyünk az Állatkertbe és a Barlangszínházban meghallgatjuk az ott élő állatok hangversenyét.

A Makám zenekar koncertje az Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Csurgó gyerekkoncert: Három egész napon át
A Szekszárdon 1991-ben, középiskolás korú népzenész növendékekből, Siklósi Krisztián által alapított Kisbartina 1995-ben vette fel Csurgó nevet. A zenekar története során négy album anyagát készítette el, rendszeresen működő táncházakat szervez, valamint néptáncfoglalkozásokat is tart óvodások számára.
A Három egész napon át című koncertjük a Csurgó szerint: „egy esszencia” – a zenekar a gyerekek által legjobban kedvelt énekelt verseket, népi játékfűzéseket válogatta össze előadásába. Meggyőződésük, hogy „a dalokhoz kapcsolt mozdulatsorok fejlesztően hatnak a gyermekek mozgáskoordinációjára, értelmi képességeire, kommunikációjára. A koncert műsorának összeállítása során nem csak magyar népzenét, hanem jazz és blues alapokat használtak fel. Az egyéni hangszerelés új zenei színt ad Weöres Sándor, Csukás István, Csoóri Sándor, Vitai Ildikó, Bródy János vagy Pataky István nagy klasszikusainak Ugyanebben a zenei környezetben helyezték el a kedvelt népdalokat, népi játékokat.”
A Csurgó Zenekar tagjai:
Barta Balázs – gitár
Mischl Erik – hegedű, ének
Sebestyén Csaba – dob
Szűts Huba Ákos – nagybőgő
Siklósi Krisztián – műsorvezető, énekes

 Paradicsomleves betűtésztával - a Vaskakas Bábszínház koncertje Lackfi János verseiből

kb. 22 órakor Kulcsátadó ceremónia Borkai Zsolt polgármester úrral és Tűzijáték

Kezdés: 
2018. július 06, péntek - 18:00